Mind to motion

Voor wie?

Mind to motion

Voor wie wil werken aan duurzame samenwerking

Hulp bij het hanteren van conflicten binnen (project)organisaties. Via mediation, begeleiden van teamconflicten en conflictpreventie. Op weg naar duurzame samenwerking. Deze aanpak is bedoeld voor alle partijen in een organisatie die betrokken zijn bij een conflict en op een laagdrempelige manier willen werken aan een oplossing. Of juist een conflict willen voorkomen.

Vormen van gedoe op de werkvloer

Samen een (mogelijke) conflictsituatie aanpakken

Mediation

Als twee partijen samen uit een conflict willen komen. Zij willen daarbij hulp en begeleiding van een onafhankelijke en onpartijdige derde zonder een langdurig juridisch traject aan te gaan. Denk aan managers van twee afdelingen; twee directieleden of bestuurders; een manager en een afdelingshoofd; twee teamleiders; partners of eigenaren van een organisatie, of een opdrachtgever en programmamanager.

Teamconflicten hanteren

Bij teams; één of meer afdelingen of diverse collega’s van verschillende afdelingen die een samenwerkingsprobleem hebben en daar zelf niet meer uitkomen. En waar de emoties ondertussen soms hoog oplopen en het onderlinge vertrouwen is verminderd of zelfs verdwenen. Met behulp van een externe onafhankelijke en onpartijdige begeleider kan in vertrouwelijkheid worden gewerkt aan een hernieuwde en verbeterde samenwerking.

Conflictpreventie

Bestuurders, directieleden, eigenaren, partners, managers en HR-specialisten die onnodige conflictsituaties willen voorkomen. Het loont om als onderdeel van beleid in kaart te brengen waar mogelijk issues en knelpunten zijn en hoe daarop tijdig kan worden geanticipeerd als een probleem dreigt te ontstaan.

Wie schakelt een mediator of begeleider in?

Bij een conflictsituatie in een organisatie wordt een mediator of begeleider van teamconflicten vaak ingeschakeld door ….

Adviseurs HR en P&O

Bestuursleden van een vereniging of stichting

MT-, directieleden of bestuurders

Managers, afdelingshoofden en teamleiders

Arboartsen, huisartsen en arbeidsjuristen

Partners of eigenaren van een organisatie (zoals een bureau, start-up of MKB-bedrijf)

Medewerkers en teamleden kunnen zelf ook een mediator inschakelen of hiervoor een voorstel doen aan bijvoorbeeld de leidinggevende, HR-adviseur of arboarts. Mediation wordt nu meestal ingeschakeld als de situatie al behoorlijk is geëscaleerd. Vaak komt dan een HR-adviseur, manager of verwijzer in actie. Een medewerker kan zelf ook het initiatief nemen. Door eerder een mediator te betrekken als het niet lekker loopt op de werkvloer kun je een echt conflict voor zijn.

Mind to Motion

Breng communicatie weer in beweging

Hulp bij het hanteren van conflicten binnen (project)organisaties. Via mediation, begeleiden van teamconflicten en conflictpreventie. Op weg naar duurzame samenwerking. Onder begeleiding van Gladys Kuurstra

Getriggerd?

Stel je vraag

Wil je meer weten? Een offerte aanvragen? Of vrijblijvend een kop koffie of thee drinken en bespreken hoe ik van toegevoegde waarde voor jouw organisatie kan zijn?

Laat het me weten!